Reguli și condiții de participare

1. Descrierea evenimentului

Royal Race Câmpina reprezintă o competiție de ciclism caritabilă. Este destinată pasionaților de ciclism, fie ei amatori sau avansați, din diferite zone ale țării, indiferent de vârstă sau sex. Toate sumele obținute vor fi utilizate pentru proiecte realizate de către asociația organizatoare, Young Motivation, proiecte ce urmăresc atingerea scopului concursului. Evenimentul este unul sportiv, desfășurat cu preponderență într-o zonă urbană, dealul Muscel și zonele adiacente acestuia. Scopul nostru constă în sprijinirea și integrarea copiilor cu tulburări din spectrul autist în comunitate, dar şi susţinerea oferită tinerilor elevi din municipiu, pentru care dorim să organizăm diferite proiecte ce vizează dezvoltarea lor.

2. Înscriere

Prin înscrierea la Royal Race Câmpina 2024, participanţii sunt obligaţi să respecte regulamentul oficial al competiţiei, acesta fiind adaptat la un eveniment cu statut open de ciclism montan. Regulamentul va fi disponibil pe toată durata pe site-ul oficial al concursului Royal Race Câmpina 2024.

La această competiţie se pot înscrie toţi iubitorii de ciclism, atât amatori cât şi avansaţi. Se pot înscrie atât persoane care au împlinit vârsta de 18 ani, cât şi minori. Vârsta minimă de participare este de 18 ani pentru traseul lung, 14 ani pentru traseul mediu, 6 ani pentru traseul scurt si 2 ani pentru traseul de 1km. Înscrierea minorului se va face pe baza de acord parental, toată responsabilitatea participării acestuia în cursă revenind părintelui/ tutorelui legal.

Adulţii vor completa o declaraţie pe propria răspundere. care îi face direct răspunzători pentru orice eventual accident suferit pe traseu. Copiii cu vârsta sub 10 ani necesită să fie însotiți de un părinte sau tutore legal pe tot parcusul traseului.

La înscriere, plata se va face conform calendarului şi normelor date de organizatori. După ce plata a fost efectuată, ACEASTA NU ESTE RAMBURSABILĂ, indiferent de motivul pentru care concurentul nu mai poate participa la cursă. Cu menţiunea că taxele de participare se vor utiliza în scop caritabil. (vezi scop)

!!! Dacă într-o anumită categorie de vârstă nu participă la cursă minim 5 concurenţi înscrişi, atunci la această categorie se va premia doar locul l. Dacă într-o categorie de vărstă nu participă la cursă minim 3 concurenţi, atunci acestă categorie va fi comasată cu urmatoarea categorie de vârstă.

3. Taxa de înscriere

Taxa de înscriere diferă în funcție de categoria de traseu și vârstă și o să fie achitată conform informațiilor de pe site-ul competiției. Atunci când este cazul, creșterea pragurilor de prețuri vor fi anunțate în prealabil pe paginile de social media ale competiției Royal Race Câmpina 2024.

4. Echipament necesar pe traseu

Sunt acceptate atât biciclete electrice cât şi biciclete normale de munte. Participanţii sunt obligaţi, indiferent de vârstă, să poarte cască de protecţie pe tot parcursul traseului. Numărul o să fie fixat pe ghidon, acesta rămânând vizibil pe tot parcusul concursului. Numărul o să fie găsit in KIT-UL DE PARTICIPARE pe care concurentul îl va primi înainte de competiţie. Concurenţii vor fi cronometraţi la secundă. Astfel, cip-ul primit în kit trebuie montat înainte de start. ACESTA NU TREBUIE SĂ FIE SCOS, DETERIORAT SAU MODIFICAT în timpul concursului. Atât lipsa vizibilităţii numărului, cât şi modificarea cip-ului pe parcursul traseului va atrage descalificarea concurentului.

5. Traseu

În functie de condiţiile meteorologice sau alte situaţii neprevăzute (alunecări de teren, căderi de copaci, etc), atât traseul de adulţi, cât şi cel de copii, pot suferi diverse modificări tehnice. Modificările vor fi comunicate pe pagina de Facebook a evenimentului, cât şi pe site. Organizatorii îşi rezervă dreptul de a modifica traseul, ora de start sau de a opri cursa, dacă siguranţa participantilor este pusă în pericol de un factor extern, precum condiţii meteo deosebite. Traseele vor fi marcate cu diferite elemente de semnalistică vizuală, menite să faciliteze demersul competiţiei. Pe traseu se vor afla şi coordonatori de traseu care vor dirija în puncte cheie ale competiţiei.

VĂ RUGĂM, respectaţi indicaţiile oferite de aceştia. Traseul trebuie respectat în întregime, astfel, participanţii vor trece prin toate punctele intermediare de control. Orice abatare de la traseu atrage eliminarea concurentului din competiţie. În timpul competiţiei este interzis apelul la suport pentru deplasare. (moto, atv) Fiecare participant este responsabil de propria siguranţă. Adulţii însoţitori fiind responsabili si de minorul pe care îl însoţesc. Pe parcursul traseului vor fi găsite diferite puncte de alimentare, cât şi echipe de coordonare traseu. Zonele cu risc ridicat de pericol vor fi semnalate de aceştia. Mai multe detalii despre traseu, premiere şi categorii pot fi găsite pe site-ul oficial al concursului Royal Race Câmpina 2023.

6. Responsabilitatea participanților

Fiecare participant trebuie să semneze declaraţia pe propria răspundere. Întreaga responsabilitate în legătura cu starea de sănătate a concurentului îi revine acestuia. Accidentele survenite ca urmare a modului de abordare a traseelor sunt tot o responsabilitate a concurentului. Bunul simţ al direcţiei este necesar, mai ales în condiţii meteo deosebite, în care vizibilitatea poate fi redusă. Toate situaţiile vor fi abordate cu fair play şi o atitudine prietenoasă atât de organizatori, cât şi de participanţi şi voluntari.

Organizatorii nu vor fi făcuţi responsabili de accidentarea concurentului în timpul cursei, nici de eventualele defecţiuni care pot apărea la bicicletă. Organizatorii pun la dispoziţie o salvare auto dedicată evenimentului. În locurile în care accesul cu maşina nu este posibil, paramedicii vor fi transportaţi cu ajutorul ATV-urilor. Rularea pe orice tronson de drum public se face cu respectarea regulilor de circulaţie şi a legislaţiei în vigoare. Pe traseu pot fi întâlnite vehicule, turişti, animale. Participanţii trebuie să aibă în vedere aceste situaţii şi să ruleze adecvat. Orice accident în care sunt implicaţi participanţii la concursul Royal Race Câmpina, survenit în timpul desfăşurării acestuia din nerespectarea regulilor de concurs şi a regulilor de conduită în trafic impuse de lege va fi în responsabilitatea celor implicaţi în accident.

!!! Concurenţii care, indiferent de motiv, abandonează sunt obligaţi să informeze despre această decizie unul dintre arbitrii oficiali ai competiţiei sau pe organizator, telefonic. Dacă o asemenea informare nu a fost efectuată, organizatorul va avea dreptul să organizeze împreună cu autorităţile competente misiunea de căutare sau salvare pe costul participantului neglijent. Pe parcursul competiţiei, mediul încojurător trebuie protejat. Astfel, participanţii sunt rugaţi să arunce ambalajele doar în spaţiile amenajate special pe traseu sau la start/finish.

7. Condiții ce atrag descalificarea

1) Scurtarea traseului sub orice formă.

2) Nerespectare indicaţiilor semnalizate vizual. Nerespectarea indicaţiilor date de organizatori, cordonatori de traseu sau asistenţi.

3) Lipsa unui echipament adecvat. CASCA TREBUIE PURTATĂ PE TOT PARCURSUL COMPETIŢIEI.

4) Cererea şi folosirea ajutoarelor din afara competiţiei (folosirea autovehiculelor, atv-urilor, motocicletelor etc).

5) Schimbarea bicicletei pe timpul concursului/ deteriorarea cip-ului/ numărul nu este vizibil.

6) Atitudinea agresivă faţă de ceilalţi concurenţi, organizatori, voluntari sau participanţi.

7) Starea de sănătate care nu permite participarea la competiţie.

8) Concurentul va fi automat descalificat dacă se află în stare de ebrietate sau a consumat o substanţă interzisă. !!!

Descalificările se pot face şi după încheierea concursului, după ce au fost vizualitate imaginile, filmele făcute pe traseu, sau un alt participant a sesizat vreo neregulă.

8. Recomandări

Fiecare participant ar trebui să aibă asupra sa: 1)bidon cu apă
2)geluri sau batoane energizante
3) pompă, cameră de schimb, petice pentru pană 4) telefon mobil

5) imbrăcăminte adecvată stării meteo (se recomandă verificare stării meteo cu o zi înainte de concurs)

6) ochelari

7) mănuşi

9. Kit-ul de concurs

Fiecare concurent va fi primi un kit înainte de competiţie care va conţine:

1) Număr concurs şi suport prindere număr

2) Cip atasat pe numar

3) Produse / vouchere oferite de sponsorii competiţiei

10. Imagine

Organizatorii Royal Race Câmpina au drepturi de imagine asupra întregului eveniment. Organizatorii pot utiliza imagini foto si video în diverse materiale de comunicare realizate cu ocazia concursului, atât din timpul desfăşurării, cât şi în fazele de start şi finish/premiere. Prin înscrierea la concurs participanţii declară că sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal de către organizator, iar participarea la concursul Royal Race Câmpina implică acceptul si consimţământul participanţilor ca datele lor personale să fie păstrate şi prelucrate de către Young Motivation și partenerul care se ocupă de cronometrare în scopul desfăşurării concursului precum şi în vederea desemnării câştigătorilor.

!!! Orice modificare făcută privind startul, traseul, programul de masă, program ridicare kituri va fi anunţată pe site şi pagina oficială de facebook a competiţiei Royal Race Câmpina 2023.